Национално обучение в Средец по програма на JA Europe


От  5 до 7 юли 2018 г в Общински детски комлекс гр. Средец се проведе обучение  по програма Учебна компания, призната от Европейската комисия за “Най-добра практика в обучението по предприемачество”. То е част от проект за сътрудничество между Джуниър Ачийвмънт Европа (JA Europe) и Европейски институт за иновации и технологии (EIT). Целта на инициативата е да запознае младежите с предимствата на работата със Суровини и Природни ресурси и възможностите за стартиращ бизнес в сферата. Идеята на проекта е да бъдат създадени 50 учебни компании, които да работят в направление „Суровини и Природни ресурси“ през учебната 2018-2019 г. Учебните компании по проекта ще имат възможност да участват в състезанието за най-добра учебна компания на България 2019 г., но също така ще се състезават помежду си в отделна категория и трите най-добри ще бъдат отличени.

Изборът на община Средец за място за провеждане на обучението не е случаен. Джунийър Ачийвмънт България, съвметсно с Общински детски комплекс – Средец  и Община Средец имат подписано споразумение за партньорство. През последната учебна година кмета на община Средец инж. Иван Жабов, подкрепя изключително много дейностите които се реализират по програмите на Джуниър Ачийвъмнт България в Общински детски комплекс – Средец, което е пример за добро партньорство, предприемчивост и иновативност. Това е първото голямо обучение за учители, което се провежда в източна България.

Чрез обучението по програма Учебна компания Джуниър Ачийвмънт България се стреми да подготви учителите да работят със своите ученици, за провокиране на техния предприемачески дух, както и да подпомогне процеса по внедряване на обучението по предприемачество в училищата.

 


Ресурси: