Световната седмица на парите и в Средец.


Oткрит урок на тема : „Включи се! Спестявай умно!”.запозна децата от клубовете по Финансови игри към общински детски комплекс Средец с парите и тяхното пренадзначение.

Урокът е част от инициативата Световна седмица на парите, организирана от Child & Youth Finance International в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD), която се провежда ежегодно през втората седмица на месец март. Целта е чрез забавни и интерактивни дейности децата и младежите да научат повече за парите, спестяването, създаването на умения за работа и предприемачеството. Инициативата се провежда за пета година и  в нея  се включват училища, университети, държавни институции, общини, компании. Целта е   младите хора да повишат финансовата си култура.

За първа година в инициативата се включват деца от община Средец.  Малките финансисти от ОДЗ „Снежанка” показаха знания за парите, от къде идват те и за какво се използват. С помощта на игри децата разбраха, как можем да спестяваме, за стойността на парите и къде се съхраняват. Показаха на своите родители, че разбират кое е нужда и желание и могат да правят избор, какво е важно първо да платим с парите, които сме заработили.


Ресурси: