Възпитаниците на ОДК – Средец с участие в две изложби


Възпитаниците на ОДК – Средец  участват със свои творби в две изложби, подредени в град Бургас.

И двете изложби са част от конкурси, посветени на историческото минало на страната ни и на патриотичното възпитание сред подрастващите.

Първият конкурс „НА МИРА В СВЕТА“ се организира от Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва  - Бургас, със съдействието на Община Бургас, РУО – Бургас и РИМ – Бургас. В него учениците от гр. Средец участват с 9 рисунки, представящи  мира и свободата през погледа на детските очи. Заложени са теми като световно единство, обединение чрез премахване на различия като раса, религия, социално положение, преодоляване на граници и бариери. Творбите могат да бъдат разгледани във фоайето на военния клуб в Бургас /ДНА/.

Вторият конкурс с тема “3 март 1878г. Свободата и нейните герои“ е час от празничната кампания “140 години Свобода“ на БНР Радио-Бургас със съдействието на Община Бургас и РУО-Бургас. ОДК – Средец участва в изложбата, подредена във фоайето на Културен дом НХК с три рисунки, представящи част от героичните боеве на Шипка, както и портретите на националните ни революционери Георги Раковски и Христо Ботев.


Ресурси: